Kom med på en kulturkväll!

Cirka en gång i månaden arrangeras en kulturkväll på Karby Gård. Alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00. Programmet är blandat, ibland medverkar de utställande konstnärerna och berättar om sitt skapande och sin konst, ibland bjuds andra kulturpersoner in för att föreläsa, i ord och bild. Ämnena är då varierande, det kan handla om arkitektur, konst, konsthistoria eller Täby-anknutna kulturteman.

Inträde 150 kr och då ingår pausfika, kaffe/te och kaka. Betalas kontant eller med Swish.

Arrangörer är Täby Konstvänner och Täby Konstnärer.

11 april kl 19:
Från Karlarnas by till till konstnärscentrum – Karby Gård under 2000 år.
Karby gård har under årtusenden legat mitt i centrum för Täbys historia och spåren från tidigare generationer går tillbaka åtminstone till järnåldern. Vikingar, Heliga Birgitta och det första världskriget är några av de många personer och händelser som har koppling till Karby, men hur?
Följ med Ragnar Strandberg på en resa genom seklen, sett från Karby gårds horisont. Ragnar Strandberg är pensionerad officer och historiker, och forskar om Täbys rika och intressanta historia.

Image link

Program under våren 2024

8 februari - Inspiration, livets rötter
Gunilla Luiga och Cajsa Tartsay visar sin utställning och berättar om sitt konstnärskap med textil och keramik, inspirerade av naturen och sina livserfarenheter.
7 mars - I mellanrummet mellan måleri och grafik.
Konstnärerna Anna Pajak och Patrick Wagner kommer dels att göra en kort presentation av sina konstnärskap, dels prata om sitt samarbete och om Patricks grafikverkstad i Småland.
11 april - Från Karlarnas by till kulturcentrum. Karby Gård genom tiderna
Ragnar Strandberg från Täby Hembygdsförening föreläser i ord och bild.
2 maj - Järn och måleri
Ålandskonstnärerna Olivia Dansdotter Sarling, konstsmed och Anette Gustavsson, akvarellmålare. Olivia berättar om sitt arbete med järn, där hon färdas fritt, i konsten, mellan land och hav. Anette berättar om sitt akvarellarbete, där hon bearbetar intryck och låter känslorna rinna över pappret.