Dags för Musik

Varje vecka, varje onsdag klockan 19 är det dags för konsert på Karby Gård. Här ljuder klassisk musik, visa, jazz och rock. Kom och lyssna i den trivsamma och småskaliga konsertmiljön! Inträde 200 kr och då ingår gott pausfika. Betala kontant eller med Swish.

Ät gärna middag på Karby Gårds kafé före konserten.
OBS! Förbeställ på boka@triften.se eller 08-24 45 55
Hjärtligt välkomna!

Är du intresserad av att ge en konsert/spela/sjunga på Karby Gård, så hör av dig till Johan Taube

Image link

Programmet för Onsdagsmusiken våren 2024

10 januari - Darkest White Soul Orchestra
Svängig soulmusik med skickliga musiker och sköna vokalister
Bandet som har sina rötter från 1996, åldrar från 23-60+, förmedlar soulens historia på ett familjärt sätt. Bandet har rest runt och spelat i Finland, Gävle och runt Stockholm på både dans och fest. Det som sticker ut är att det finns fem sångstämmor med hög kvalité, utöver komphundarna.
17 januari - Louisiana Dixie Kings
Dixieland med stil och snits med gamla härliga örhängen. Dixielandmusik som svänger som i fornstora dagar.
24 januari - Still Jazz Quintet
Norra Stockholms största jazzkvintett. Repertoaren domineras av örhängen från den lättlyssnade standardjazzen med inslag av modernare rytmer från nutidens pärlor.
31 januari - Perry and the Pacemakers
Deras stämband är alltid på topp, strängarna ständigt nya och frisyrerna sitter där dom ska. De berättar medryckande om hur det gick till när popmusiken föddes och bjuder på ett popkulturellt evenemang för alla åldrar.
7 februari - Färdknäppens husband
De sjunger om frihet, solidaritet och människors liv. De ger ord och ton åt bland annat Vladimir Vysotskij, Victor Jara, Mikis Theodorakis, Mikael Wiehe och flera andra svenska tonsättare och diktare. De framför också egen text och musik. De spelar flera olika instrument, bl.a. gitarr, kontrabas, balalaika, bouzouki och fiol.
14 februari - A tribute to Burt Bacharach
Titeln berättar själv vad de spelar. En hyllning till en stor musiker.
21 februari - Madrigalkören
Kören är en del av Adolf Fredriks Madrigalkör och har varit på Karby gård ett par gånger tidigare. Ett inslag i Onsdagsmusiken av lite annorlunda slag.
28 februari - Dagslända
Det är ju ändå 100-årsjubileum…
Stig Dagerman, vars dagsedlar de jobbat med under många år, föddes 1923 och skulle den 5 oktober ha fyllt 100 år. Något att fira, eller hur?
Dagslända är Rolf Hedin (sång och gitarr), Csaba Harko (fiol), Lars Magnus Ejdeholm (bas) och Daniel Lööw (munspel).
6 mars - Blues Selection
En härlig blueskväll utlovas. Duktiga och trevliga musiker som fångar och fängslar dig hela kvällen.
13 mars - Swing Magnifique
Virtuost solospel och ett otroligt sväng är de viktigaste ingredienserna inom Jazz Manouche. Swing Magnifique har båda delarna. Repertoaren är delvis hämtad från Djangos Reinhardts klassiska inspelningar. Med en sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil. Bandets instrumentala sättning är klassisk för stilen: två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.
20 mars - Forsslunds fyra
En härlig kvartett med Anders Forsslund, bas och sång; Kettil Medelius, piano; Johan Alenius, sax och Bosse Söderberg, trummor. Måste ses och höras
27 mars - A Full Hand of Blues
För första gången på Karby gård. En härlig blueskväll utlovas. Missa inte detta!
A Full Hand of Blues är ett band från Stockholm, som är väl rotat i den rika bluesmyllan. Gubbarna har spelat i åtskilliga år runt i landet, om än inte alltid bara under detta namn. De har gett ut en cd tillsammans, betitlad Lady Luck, anspelande på en textrad i en av BB Kings låtar.
3 april - Vi 4
Vi 4 är en ny konstellation musikanter, som delar med sig av sina erfarenheter från olika musikstilar som pop, rock och jazz. Det blir ett program med skön blandning av dessa musikstilar!
Gunnel Gisslén sång, Lasse Söderström sång och gitarr, Per Wiklund sång och bas, samt Nils Danell trummor.
10 april - Conversation Jazz
Conversation Jazz spelar jazz med inspiration från 1940 till 1960-talet att lyssna på, mingla och dansa till. För klubb, fester och event.
17 april - BeatBoys
BeatBoys bildades 1996 med Sonny Backlund, slagverk och sång, Gunnar Thim, basgitarr och sång, Björn Wehlén, gitarr och sång samt Hasse Boman, sång. ”Alla har vi en bakgrund som körsångare. Vi spelar mest musik från 60-talet, t ex Beatles, Beach Boys, Roy Orbison, Elvis Presley, Neil Sedaka och andra glada samtida låtar. Efter några års uppehåll, har vi nu återförenats.”
24 april - Spader Jazz
Spader jazz startade som en spontan jamgrupp som brukade träffas i Arne Högsanders villa ute i Hägersten. Under mängden av Arnes fantastiska masker av papier maché som hängde på väggarna, växte en repertoar fram. New Orleans, kanske lite RnB, någon ragtime, några udda visor, snudd på bebop.
1 maj - Kazbek Balalajkaorkester
En underbar orkester med fantastiska musiker som får hela lokalen att svänga. Man får njuta av en fingerfärdighet utöver det vanliga.
8 maj - Hasse Sporres Swing Quartet
Swingmusik från Goodmans och Ellingtons era.
15 maj - Nicke Wagemyr
Nicke Wagemyr framför sitt Elvis Presley-program. Han sjunger Elvis ballader tillsammans med Hans Berg. Nicke har tidigare gästat oss med Frank Sinatra och Cornelis Vreeswijk. En sångare, skådespelare och estradör.
22 maj - 2 Friends
Ulla Schuback på piano och Paula Ekström på tvärflöjt uppträder med klassiska pärlor.
29 maj - Peter & Lasse
Peter Pelz har arbetat som sångare under större delen av sitt vuxna liv. Främst har han tolkat Bellman, men även annat. Han har gjort ett flertal skivor och föreställningar om Bellman. Lasse Gottfriedz spelar kontrabas och har figurerat i många konstellationer inom jazz, visor, soul. Den här kvällen kommer de att spela företrädesvis svenska visor, såväl lite äldre som modernare. Det kan bli inslag av lite jazz och kanske någon ytterligare musiker.
5 juni - Old Boy Stompers
Ett traditionellt jazzband som spelat ihop i närmare 10 år. De spelar glad underhållande tradjazz.